Clam als carrers de Barcelona per l’alliberament LGBTI

Més de 6.000 persones recorren el centre de la capital catalana a la manifestació convocada per la Crida LGBTI, Sororitrans i Sinver.

Més de 6.000 persones s’han manifestat avui pels carrers de Barcelona en la històrica manifestació per l’Alliberament LGBTI, celebrada ininterrompudament des de l’any 1977. La manifestació ha tingut el recorregut habitual, de Plaça Universitat a Plaça Sant Jaume passant per carrer Pelai i la Rambla.

Convocades per les organitzacions Crida LGBTI, Sororitrans i Sinver han cridat consignes a favor dels drets del col·lectiu LGBTI, i especialment en defensa dels drets de les persones trans. També s’han sentit càntics a favor d’altres lluites socials i reivindicacions, com el dret a l’habitatge, l’antiracisme, la feina digne i el feminisme.

La manifestació, de fet, tenia com a demandes centrals (a banda de les reivindicacions exclusivament LGBTI) d’altres vinculades a aquests eixos com pot ser l’aturada immediata dels denonaments, la derogació de la Llei d’Estrangeria i l’aprovació immediata d’una Llei Trans integral i específica que satisfaci les necessitats d’aquest col·lectiu.

En acabar la manifestació a Plaça Sant Jaume han tingut lloc un acte polític amb parlaments de diversos activistes LGBTI vinculats a diferents moviments socials, que han remarcat la necessitat d’unir lluites per enderrocar els sistemes patriarcal i capitalista.

L’organització valora molt positivament la nova demostració de força del col·lectiu LGBTI, que davant els discursos d’odi de l’ultradreta i els moviments transexcloents ha sumat més del doble de manifestants que l’any anterior.

Barcelona, 26 de juny del 2021