Feminisme

Com cada 28 de Juny, tornem a alçar la veu amb una crida a unir-nos i a teixir aliances. En un context de crisi i retallades de drets, la diada per l’alliberament sexual i de gènere és més necessària que mai. Només garantirem els drets LGBTI i els drets de la classe treballadora si els lluitem entre totes: una llei trans que reconegui l’autodeterminació de gènere, feines dignes, renda bàsica universal, salut gratuïta i universal i acabar amb la legislació racista, les fronteres, la violència policial i la repressió. Perquè per acabar amb les violències, ens cal acabar amb les estructures socials que les sustenten.

Estem fartes de feines precàries, de la invisibilitat i manca de reconeixement de les tasques de cures i de no poder transitar ni avortar a tot el territori. Fem front a l’extrema dreta i el feixisme, que creix i escampa l’odi per tot el món. No oblidem, en plena pandèmia, que fa 40 anys va aparèixer la sida i amb cada crisi encara ens retallen la salut sexual.

Fa 45 anys que vam trepitjar per primer cop els carrers de Barcelona cridant per la llibertat sexual i l’amnistia total. 45 anys lluitant juntes per les reivindicacions comunes que tenim el moviment feminista i el moviment LGBTI:

  • Dret a l’avortament garantit a tot el territori
  • Reconeixement com a treball de les tasques de cures
  • Polítiques i protocols adequats de prevenció i abordatge de les violències masclistes
  • Gestió pública de tots els serveis de cures: salut, atenció domiciliària, residències, etc.
  • Drets sexuals garantits per a totes les dones, lesbianes i trans

45 anys lluitant contra un sistema que ens explota, reprimeix, desnona i deporta, i per un futur que volem construir amb la majoria. No ens ajuntem per qui som –bolleres, trans, bis i marietes–, sinó pel que farem entre totes: una societat més justa, feminista, on tothom tinguem accés als drets bàsics, vegem reconeguda la nostra identitat, puguem cuidar i ser cuidades i puguem educar per transformar. Per això proposem a tota la classe treballadora que ens apleguem i us manifesteu amb nosaltres: per tenir vides dignes, guanyar drets, acabar amb els imperis i les violències i per poder gaudir plenament. Per l’alliberament total. Un any més, construïm un futur fora del capital, divers, plural i feminista.